Lichte Lucht Ademtraining & Coaching
SPORTWANDELEN 
 WAT IS SPORTWANDELEN?
 
Behalve een optimale ademhaling is ook een goede cardio- en krachtconditie d.m.v. beweging in de buitenlucht van groot belang voor het lichamelijke en geestelijke welzijn! Daarom biedt Lichte Lucht Ademtraining & Coaching verschillende vormen van sporten aan, die de conditie verbeteren. Kernwoorden zijn hierbij echter altijd ONTSPANNEN BEWEGEN, GENIETEN, PLEZIER EN BUITENLUCHT.
 
Kijk wat de verschillende mogelijkheden zijn en wat bij jou past.
 
SPORTWANDELEN - nadruk op lichte cardiotraining
Bij deze tak van wandelen ligt de nadruk op cardio-conditie. Dit houdt in dat er in heel stevig tempo wordt gewandeld (doch níet snelwandelen en ook niet hardlopen/joggen). De warming-up bestaat uit eenvoudige oefeningen en uiteraard wordt er een ademoefening gedaan. Na een uur wandelen zijn we terug bij het beginpunt en wordt de activiteit afgesloten met rek- en strekoefeningen en een korte ademoefening. Voor de liefhebbers is er nog een kop thee na afloop. 
 
SPORTWANDELEN - nadruk op krachttraining, balans- en souplesse
Tijdens deze training wordt gewandeld met een uitdaging, maar binnen de grenzen van jouw kunnen. Vooral dit laatste kenmerkt het doel van dit sport uur. Van beginner tot gevorderd sporter ben je welkom. Het enige dat je "moet kunnen" is 2,5-3 km wandelen, in ongeveer een uur tijd. Ook hier starten we met een korte warming-up en een ademhalingsoefening en gaan we in het bos lekker aan de slag met oefeningen om de spieren te trainen en te zorgen dat je evenwichtig (lichamelijk maar óók geestelijk!) in het leven komt te staan. 
De cooling-down bestaat uit rek- en strekoefeningen en wederom een lekkere ademoefening. In totaal zijn wij ongeveer anderhalf uur op pad, in Renkum en nabije omgeving. Voor de liefhebbers is er nog een kop thee na afloop. 
 
Ik verzorg de trainingen in Renkum en omstreken, zowel overdag als in de avonduren.
 
Het is altijd mogelijk om eerst een proefles te volgen.
 
Voor meer informatie of aanmelden neem  gerust contact op: info@lichtelucht.nl  of  contactformulier
 
 
 
ZIE BELANGRIJKE INFORMATIE OVER SPORTWANDELEN en HET CORONA-VIRUS BIJ "Nieuws" op deze website!!