Lichte Lucht Ademtraining & Coaching

"Stil zal ik zijn, stil en onzichtbaar als de zon in de wolken, die ieder moment weer verschijnt......."

 Marco Borsato  - "Als rennen geen zin meer heeft"

WIE IS MACHTELD ABERSON?

Na twintig jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt in het westen van het land, verhuisde ik in 2000 naar Wageningen en een jaar later naar Renkum.
Toen ik na een pauze van enkele jaren het werkzame leven weer wilde oppakken, bleek dit niet zo eenvoudig te zijn. Toch vond ik uiteindelijk passend werk.....passend? Wist ik dat wel zeker? Nee, de werkzaamheden pasten niet meer bij mij maar met de gedachte: "Ik mag blij zijn dat ik werk héb" bleef ik zitten waar ik zat. Totdat er in mijn privé-leven verlies en rouw was en dit bleek ik niet meer te kunnen hanteren. Waarom niet? Ik was toch een sterke vrouw? Jawel, maar doordat ik niet happy was in mijn werkomgeving kon ik de privéproblemen niet meer aan, hierdoor ook mijn werk niet meer..... de burn-out was een feit...... en ik keerde niet meer terug in mijn baan.
 
In deze periode van thuis zitten heb ik bewust gewacht wat er op mijn pad zou komen, overtuigd dát er iets langs zou komen. In 2012 startte ik bij de Academie voor Holistisch Coachen met de opleiding Wellness Coaching, later omgedoopt tot Holistic Life Coaching. Deze opleiding was mij op het lijf geschreven: niet alleen werden op denkniveau allerlei coachingstechnieken aangereikt, er was vooral aandacht voor het holistische: lichaam en geest werken samen en vormen één geheel. Dat maakte dat vooral ook vakken als Stoelmassage, Voeding & Psyche en Ademhalingstechnieken, Ontspanningstechnieken en Stressmanagement aan bod kwamen en juist díe spraken mij zo aan. 
Nadat ik het diploma behaalde, deed ik vervolgens nog een aanvullende opleiding bij Herleva om mij te specialiseren als Ademcoach; door middel van verschillende ademtechnieken kan ik bij mijn cliënt blokkades opheffen en meer energie genereren, waardoor hij/zij fitter, blijer en gelukkiger door het leven gaat.
 
Mijn focus met  Lichte Lucht Ademtraining & Coaching ligt vooral op ademhaling; hoe kan ik er voor zorgen dat mijn cliënt een optimale ademhaling behaalt? Lees verder over mijn passie en de positieve effecten van een optimale ademhaling in het hoofdstuk "Ademen, heel simpel maar hóe dan?" 
 
Ik ben getrouwd en samen met mijn man heb ik één zoon.
 
Wat maakt dat ik een goede coach ben? Ik ben stil en luister, want in de stilte vindt de heling plaats.